Over ons

Galvaniseerbedrijf De Vries

Over ons

Galvaniseerbedrijf De Vries werd opgericht in 1986 door Siebe de Vries en kort daarna voegde Marijke de Vries zich daaraan toe. De twee eigenaren lieten het bedrijf uitgroeien tot een specialistisch bedrijf op het gebied van verzinken, beitsen en passiveren.

Het bedrijf vond zijn oorsprong in Apeldoorn maar vestigde zich al snel aan de Aalbosweg te Vaassen. Op dat moment werd er gebruik gemaakt van twee productielijnen voor de werkzaamheden. In 2000 werd het naastgelegen pand bijgevoegd en werd er een derde productielijn gebouwd. Hierdoor ontstond de mogelijkheid tot het elektrolytisch verzinken van metalen onderdelen en halffabricaten én het beitsen en passiveren van roestvast staal.

Ontwikkeling door de jaren heen

Het bedrijf is destijds begonnen met een kleine verzinklijn welke inmiddels vervangen is door een grotere, daarnaast wordt deze ook ondersteund door een trommellijn.
In 2000 is er gestart met een kleine badenreeks voor beitsen en passiveren. Er is echter ook een groot bad toegevoegd.

Galvaniseerbedrijf de Vries heeft niet stilgezeten en heeft door de jaren heen haar technieken rondom verzinken, beitsen en passiveren verder doorontwikkeld. Er wordt effectiever gewerkt en het bedrijf is ook in staat om haar producten nog meer te verduurzamen.

Inmiddels is ook Robin de Vries, de zoon van de eigenaren, fulltime bij Galvaniseerbedrijf De Vries werkzaam. Dit maakt het bedrijf tot een heus familiebedrijf. Met een relatief klein team is Galvaniseerbedrijf de Vries in staat om continu topkwaliteit te leveren aan ruim tweehonderd actieve klanten.

Aangesloten bij

Laatste nieuws

Kobaltvrije variant

Kobaltvrije variant

Kobalt is een metaal dat in kleine hoeveelheden in de gehele aardbodem voorkomt. Op sommige plaatsen is de concentratie zo hoog, dat het loont om dit door middel van mijnbouw te winnen. Kobalt wordt in grote hoeveelheden gebruikt in de metaalindustrie, onder meer voor het harden van staal en andere metaallegeringen. Galvaniseerbedrijf de Vries en […]

Lees meer
The Great Bubble Barrier

The Great Bubble Barrier

The Great Bubble Barrier is een initiatief dat de plastic vervuiling aanpakt op een zeer eenvoudige, maar innovatieve manier. Onlangs hebben zij succesvol een crowdfundingsactie gehouden met als resultaat dat zij een permanente Bubble Barrier kunnen plaatsen! The Great Bubble Barrier pakt het probleem van plastic vervuiling in oceanen dicht bij de bron aan, hier, […]

Lees meer
Vernieuwde website

Vernieuwde website

Onze nieuwe website is nu online! Wij hechten belang aan een goede verzorging van onze opdrachten. Zo ook had onze website een gedegen onderhoud nodig. Wij heten u dan ook welkom op onze nieuwe website en nodigen u van harte uit onze diensten te bekijken.

Lees meer